Recept på Hallon- och Chokladmarmelad

      Hallon- och Chokladmarmelad

       Blir ca 7 dl   (jag gjorde på hälften)

  • 1 citron
  • 2 liter hallon (ca 1kg)
  • 5 dl syltsocker (eller strösocker)
  • 200g mork choklad (70%)

    Gör så här:

  1. Pressa citronjuicen. Rensa Hallonen
  2. Blanda hallon, citronjuice, socker i en kastrull. Koka ihop ca 3 min försiktigt. Får ej brännas. Rör flera gånger och skumma av.
  3. Hacka chokladen.
  4. Ta kastrullen från plattan och rör ned chokladen, rör om tills den smälter och blandar sig.
  5. Häll upp på varma burkar och sätt genast på lock. Låt svallna och ställ kallt.


Jag gjorde en efterätt med vaniljglass och grillade nektarinbitar i folie. På det ringlade jag lite marmelad som    jag värmt försiktigt i micron. Tror att om man använder strösocker så blir den lösare. Den blev ganska fast med syltsockret. Man kan ju ta hälften av varje.