Recept på Hallon- och Chokladmarmelad
Hallon- och Chokladmarmelad
Blir ca 7 dl (jag gjorde på hälften)
- 1 citron
- 2 liter hallon (ca 1kg)
- 5 dl syltsocker (eller strösocker)
- 200g mork choklad (70%)
Gör så här:
- Pressa citronjuicen. Rensa Hallonen
- Blanda hallon, citronjuice, socker i en kastrull. Koka ihop ca 3 min försiktigt. Får ej brännas. Rör flera gånger och skumma av.
- Hacka chokladen.
- Ta kastrullen från plattan och rör ned chokladen, rör om tills den smälter och blandar sig.
- Häll upp på varma burkar och sätt genast på lock. Låt svallna och ställ kallt.
Jag gjorde en efterätt med vaniljglass och grillade nektarinbitar i folie. På det ringlade jag lite marmelad som jag värmt försiktigt i micron. Tror att om man använder strösocker så blir den lösare. Den blev ganska fast med syltsockret. Man kan ju ta hälften av varje.