Nu är tomaterna omskolade

Så skönt att jag skolat om dom i större krukor. Har också förpassat dom ut i garaget. Det är ganska svalt där men jag hänger tyg/fiberduk över lysrörsarmaturen och då håller det ca 16 grader. Ja som ni förstår så får mina plantor kämpa på. Inne så rymmer jag nästan ingenting utan här gror jag bara fröna. Har ju 3 katter som kan smaka av i princip allt.... Som lite odlingstokig så har det blivit fler fröpåsar. Spetskål, Grönkål svart, Tomatillo lila och vinröd romersk sallad "Marshall" Lord Nelson. Så spännande - alla fröna är "nya" har alltså aldrig planterat dom. Fast som det ser ut ute så känns sommaren väldigt långt borta, för här det har snöat i två dagar till!!! Nu vill jag att det börjar att töa för det är bara drygt en månad tills jag brukar ha dahliorna ute på dagarna. Vi får väl se vad som händer.

Mina tomater grodde när jag inte var hemma...

Ja som ni säkert vet så blir ju inte alltid som man tänker sig. Var inte hemma när tomaterna grodde så dom hann växa iväg. Nu har dom fått tillskottsljus så att dom lugnar ner sig. Alla frön har snart grott som jag satte och jag ska börja göra iordning ute i garaget, där jag håller lägre temperatur och har bättre beslysning. Det blir som det blir säger jag varje år och det brukar lösa sig så småningom. Såg idag att min chokladblomma har börjat att sticka upp. Det är så spännande att se hur stor den kan bli och när den börjar blomma. Det finns en bild på den i arkivet på Augusti tror jag.Lite vårkänning efter mer snö.....

Nu har solen äntligen kommit men det är fortfarande väldigt nattkallt. Inne blommar det med vackra färger. Här en amaryllis somjag har för andra året så vacker färg.

och min novemberkaktus som blommar igen.... Kanonblomma som inte behöver nästan någon skötsel.