Kortare dagar men varmt!!

Idag var det nästan 16 grader och sol tidvis. Känns lite märkligt att klippa gräsmattan och vattna kiwin. Fuschior är inne men dom blommar så mycket så jag har inte hjärta att plocka bort blommor och blad. Ett tips är att vara noga så det inte ligger kvar blad och blommor i krukan över vintern. det är grogrund för löss och annat ohängt.
Hann inte ställa dahliorna under tak innan det kom drygt 25 mm i förra veckan. Dom är dyngsura så nu blir det att försöka torka dom innan övervintringen. Frost har det inte varit så det blommor lite här och där. Mycket har nu börjat vissna ner så det blir lite rabattstädning sen. Har också lite fröer till som jag ska plocka och torka. Det får bli till helgen.

Första frostnatten

Ja nu börjar det märkas att hösten har kommit. Potatisen har jag tagit upp och tomaterna är inne. Dom sista ligger för mognad på en bricka och en del är tomatröra som jag fryst in. Ett tips är att göra det i tryckkokaren för det går snabbare än att koka på spisen. Mixade dom innan jag förpackade och frös in.
Nu återstår att börja ta in dom växter som ska övervintra. I år så är det åter fuschior, dahlior, chokladblomma, doftlilja, kiwin, och dom nya fjärilsblomster buskarna. Jag vet inte om jag ska våga testa att en får övervintra inne och en ute.... det är helt fel zon för dom så jag tror att det inte ska gå. Har inte bestämt mig än.......

Sista kantarellerna....

Härligt gula och jättestora är kantarellerna jag hittade igår. Det finns säkert mer att hämta hem men jag har nog aldrig haft så mycket i frysen som i år. Blir härligt att ta fram till grytor och varma mackor i vinter.