Raggmunkar!

En favorit som jag lagar emellanåt. Till det ska man ha lingonsylt och stekt fläsk. Jag brukar börja med att steka fläsket som jag lägger i en form med plast över. Då håller dom värmen medans jag steker raggmunkarna.

4 portioner ca 30 minuter

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1½ tsk salt
5 dl mjölk
1 ägg
700 gram vinterpotatis
smör till stekning

Tillagning: Mät upp mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och ägget. Skala och riv potatisen fint gärna i matberedare. Blanda genast den rivna potatisen i smeten så att den inte mörknar. Stek i lagom stora plättar på medelvarm värme i ett par minuter på varje sida.
Ät och njut!!

Dom blommade till slut

Nu har alla mina egna amaryllisar slagit ut. Älskar denna röda färg så jag ska försöka ha dom kvar ett år till......

Inte länge kvar...

Börjar få lite vårkänslor när jag tänker på att vi är på väg in i februari. Ska passa på att köpa lite fröer i början av nästa månad när granngården har 50% på 10 st fröpåsar. Det ska nog räcka för årets sådd då jag har kvar mycket fröer från ifjol. Kasta inga frön utan att testa grobarheten först.



Denna underbara orkidee blommar varje år antingen före eller efter jul.
Tyckte den var lite dyr då jag köpte den, men vad mycket den gett mig tillbaka.

Liknande inlägg