Underbar sommarvärme!

Tänk att vi får njuta av sol och värme nu när augusti lider mot sitt slut. Har i helgen börjat med lite omflyttningar av perenner som blivit för stora på sina platser. Har en hel del kvar men man får ta det lite i taget. Snart ska jag beskära mina päronträd som lever en hård tillvaro i sand och konkurens av tallar. Det är ändå kul och på sikt kanske vi också kan få lite päron.... hoppas kan man ju.

Problem med min dator!

Har fått en ny mast som jag tar in, tyvärr så har uppkopplingen inte funkat förrän nu och den kommer inte att fungera riktigt bra förrän mot jul.
Trädgården håller på att visa sig från en mer höstlik sida. Solen kryper nu både på morgon och kväll. Vi har haft mera fjärilar sen vår Syrenbuddlejor började blomma, igår såg vi vår första amiral och tidigare en massa svärmare samt sorgmantel och påfågelsöga.  Är så stolt över att jag övervintrat dom i zon 5! Hörde idag att man ska gräva ner dom djupare typ som rosor för att dom ska klara vintern.
Gör ett nytt försök senare i höst med att gräva ner dom i landet. Jag har dom i krukor men det blir nog problem om dom övervintrar för i år är dom stora och nästa år ännu större.......  Tvingas nog på sikt att gräva ner dom i trädgården.
 

Sojabönor

Har bara gått och ätit dom färska. Det här är dom som blev över och som torkas för nästa års plantering.