Lite vår......

Äntligen är våren på väg även hit till Obbola. Snötäcket sjunker ihop och barmarken sprider sig runt buskar och träd. Odlingarna går sådär. Har förlorat min odlingsbänk som jag användt i flera år. Behöver nu få upp ett lysrör till för det är lite för mörkt, problemet är bara vad jag ska hänga upp lysrören i. Måste ta hjälp av snickarn i huset så att inte plantorna förstörs. Det ska nog bli lite till frösådd i helgen och förhoppningsvis ska det finnas ett bra utrymme att ställa plantorna när dom grott.

Frön för april

Det är "lite" till fröer som ska frösättas under april månad och nu känns det verkligen som vi går mot vår.
Snö har vi fortfarande men den tinar underifrån så jag tror att vi kommer ha snöfritt i slutet av april eller lite tidigare.
Så är det ju när man bor häruppe i norrland men vi kommer ikapp med värme och sol.

Holkarna uppe

Äntligen så är dom gamla holkarna nertagna och dom nya är uppe. Nu ska bara plåtplattan kapas och sättas dit för att förhindra hackspettens angrepp. Hos oss verkar hackspettarna trivas och vi har lite jobb med att hålla dom från holkarna.
Så här såg holkarna ut innan dom kom ut och upp i träden. Ett tips är att sätta lite takpapp ovanpå då dom kommer att hålla så mycket längre. Jag oljade även in dom utanpå med träolja med mögelskydd. Samma olja som du kantoljar virke med innan du målar.